Eco Junior

Comunicate de Presa

Numar Record de institutii de invatamant inscrise in proiectul ECO JUNIOR 2017

Numar Record de institutii de invatamant inscrise in proiectul ECO JUNIOR 2017

Anul acesta, 591 de institutii de invatamant din Romania vor participa la proiectul ECO JUNIOR 2017, in care aproximativ 3000 de cadre didactice, impreuna cu voluntarii Asociatiei Drumetii Montane, vor organiza actiuni de promovare a mediului inconjurator si a unui stil de viata sanatos in randul copiilor.
            Copiii implicati in Eco Junior 2017 vor participa, pe echipe, la activitati specifice, in functie de varsta lor, si vor invata lucrul in echipa, sa se sprijine unul pe altul, sa socialieze si sa dobandeasca abilitati caracteristice.
            Parintii trebuie sa inteleaga ca nu este suficient doar ca un copil sa mearga la scoala cu rigurozitate, ci mai trebuie implicat si in multe activitati extra-scolare.
In educatie, impactul cel mai mare il are parintele, care poate constitui un model, de aceea copilul trebuie incurajat sa se implice in astfel de proiecte.
Proiectul Eco Junior este organizat, ca in fiecare an, de voluntari. Multumim profesorilor care s-au implicat si care au demonstrat ca elevii lor sunt asemeni copiilor lor.
Lista scolilor inscrise pe judete in 2017: Alba 6, Arad 5, Arges 19, Bacau 22, Bihor 3, Bistrita-Nasaud 6, Botosani 11, Braila 8, Brasov 16, Bucuresti 17, Buzau 48, Calarasi 9, Caras-Severin 9, Cluj 14, Constanta 22, Dambovita 45, Dolj 3, Galati 31, Giurgiu 1, Gorj 16, Harghita 3, Hunedoara 7, Ialomita 12, Iasi 18, Ilfov 4, Prahova 35, Suceava 29, Neamt 1, Maramures 15, Mehedinti 9, Mures 19, Neamt 19, Olt 9, Salaj 10, Satu mare 6, Sibiu 14, Teleorman 8, Timis 21, Tulcea 4, Valcea 5, Vaslui 12, Vrancea 21
            Puteti vizualiza lista completa a scolilor inscrise accesand www.asociatia.drumetiimontane.ro
Pentru parintii care doresc si alte proiecte pentru copiii lor, ii invitam sa participe anul acesta la Campionatului National de Turism Sportiv “Stafeta Muntilor”, in cadrul caruia se vor organiza 7 evenimente, in diverse zone montane  din Romania.
Categoria destinata acestora este “Family”, in cadrul careia parintii, impreuna cu copilul sau copiii, vor parcurge trasee montane, vor participa la o proba de orientare, vor afla detalii despre zona montana prin joc.
Detalii despre Stafeta Muntilor se gasesc pe www.stafetamuntilor.ro (link is external). Tot acolo sunt publicate si invitatiile, cu cel mult o luna inainte de eveniment.
Asociatia Drumetii Montane este sprijinita in prezent de catre Yli Eternit Acces SRL, CH-Center.com, Elmo-Print.ro, O&R Bacau, UNDA Tech S.R.L (link is external)
Multumim si juniorilor care au intampinat primavara cu atitudine ocrotitoare si dragoste fata de mediul lor inconjurator si sunt mai implicati de la an la an.Despre Proiect

Educarea ecologica, dobandirea unei atitudini mediu-protective si implicarea în activitati eco-recreative a elevilor prin joc.


afla mai multe