Eco Junior

Comunicate de Presa

ECO - ALBINUTELE 2014

ECO - ALBINUTELE 2014

Desfasurata sub amenintarea ploilor, cu ochii pe prognoza meteo si cu speranta ca vom reusi sa le oferim ”albinutelor” o zi in natura, in care se vor bucura de jocuri eco-educative, una dintre activitatile proiectului  ECO JUNIOR 2014 a fost organizata de catre Asociatia ”Drumetii Montane” in parteneriat cu Scoala Generala ”Constantin Savoiu” din Tg-Jiu, grupa ”ALBINUTELOR”, profesor invatamant primar EREMIA GEORGIANA.

Ca de fiecare data cand suntem organizatori, am plecat spre locul desfasurarii actiunii la primele ore ale diminetii si am pregatit poligonul.

Tocmai cand treceam in revista cele necesare: ecusoane personalizate, binoclu, rucsac, fanioane orientare, fise de concurs, binoclu, corturi, diplome, premii, fond muzical … opreste  autocarul, se deschid usile si un zumzet umple toata poiana!

Apreciem implicarea parintilor care au insotit in numar semnificativ elevii, unii dintre ei aflati la prima excursie.

Cu ajutorul doamnei invatatoare roiul de albinute formeaza un semicerc si dam startul primului joc, ce urmareste cunoasterea atitudinii elevilor fata de mediul inconjurator si constientizarea problemelor.

Copiii se implica, parintii sunt si ei activi si uite asa aflam ca un elev are grija de animalutul sau de casa desi mama nu stie ca au un animal!!

Elevii primesc ecusoanele personalizate si incep sa discute incet depre culoarea si albinuta imprimata pe ele, apoi afla ca sunt patru culori si fiecare trebuie sa-si gaseasca coechipierii.

    Deja formate echipele incepe INTRECEREA OMIZILOR, iar cele patru omizi se afla la linia de start!

    Cursa este palpitanta si are de toate: castigatori, nemultumiti (pentru ca nu au castigat…), ambitiosi care vor repetarea probei si optimisti care afirma raspicat „important este sa participi si sa te distrezi, nu sa castigi”!

    Urmeaza jocul ”GHICESTE JUCATORUL”, elevii sunt implicati si se amuza copios, iar componenta echipelor se schimba cu rapiditate lupta fiind foarte stransa.

Proba de ”ORIENTARE – SPORTUL PADURII” consta in parcurgerea unui traseu de catre copii pe parcursul caruia  acestia trebuie sa atinga punctele marcate. Emotiile concursului sunt prezente in zona de ”ASTEPTARE”, iar la punctul de ”START” concentrarea atinge cote maxime. Cu fisa de concurs in mana fiecare copil asteapta sa porneasca in poligon: 10 secunde, 5, 4, 3, 2, 1, ”START” si pleaca insotiti de aplauzele si incurajarile coechipierilor.

    Proba se incheie si vine binemeritata pauza, cand copiii servesc in graba masa si probeaza echipamentul montan intr-o sedinta foto din care nu au lipsit rucsacul si binoclul.

    Ce urmeaza? Este intrebarea ”albinutelor” cand in scena intra cateva colete din care sunt scoase corturile. Cu sprijinul parintilor copiii inalta corturile, pe care le transforma in veritabile cetati si castele … si incepe lupta pentru cucerirea ori apararea lor .

    Cu ocazia festivitatii de premiere fiecare elev este felicitat de catre organizatori, premiat in fata celorlati participanti si aplaudat, moment in care primeste produse Touch Antibacterial oferite de catre Apollomod Distribution si diploma de ECO JUNIOR 2014.Despre Proiect

Educarea ecologica, dobandirea unei atitudini mediu-protective si implicarea în activitati eco-recreative a elevilor prin joc.


afla mai multe